Máte rádi českou kuchyni? Nabízíme výběr českých podniků, které nabízejí českou kuchyni a česká jídla. Můžete si tak pochutnat na různých českých specialitách.
okres Hradec Králové Chlumec nad Cidlinou Hradec Králové okres Jičín Jičín Nová Paka okres Náchod Broumov Červený Kostelec Česká Skalice Hronov Jaroměř Meziměstí Náchod Nové Město nad Metují Zlíč okres Rychnov nad Kněžnou Rychnov nad Kněžnou okres Trutnov Černý Důl Dvůr Králové Dvůr Králové nad Labem Janské Lázně Kuks Pec pod Sněžkou Špindleruv Mlýn Špindlerův Mlýn Trutnov Vrchlabí
Česká, moravská i slezská kuchyně, to jsou samozřejmě nejoblíbenější typy restaurací jak pro Čechy, tak pro cizince. Je jasné, že dobře uvařená česká dobrota předčí kdejakou cizí specialitu!
Nejtypičtějšími jídly jsou: hovězí svíčková s houskovým knedlíkem, moravský vrabec, hovězí či vepřový guláš, kančí guláš, rajská omáčka, řízek s bramborovou kaší nebo typický smažák, tj. smažený sýr s hranolkami.
V mnoha českých hospodách také naleznete pochutiny jako: utopence nebo nakládaný hermelín.