Máte rádi českou kuchyni? Nabízíme výběr českých podniků, které nabízejí českou kuchyni a česká jídla. Můžete si tak pochutnat na různých českých specialitách.
okres České Budějovice České Budějovice Hluboká nad Vltavou Nové Hrady okres Český Krumlov Český Krumlov okres Jindřichův Hradec Jindřichův Hradec Třeboň okres Písek Písek okres Prachatice Prachatice okres Strakonice Strakonice okres Tábor Tábor
Česká, moravská i slezská kuchyně, to jsou samozřejmě nejoblíbenější typy restaurací jak pro Čechy, tak pro cizince. Je jasné, že dobře uvařená česká dobrota předčí kdejakou cizí specialitu!
Nejtypičtějšími jídly jsou: hovězí svíčková s houskovým knedlíkem, moravský vrabec, hovězí či vepřový guláš, kančí guláš, rajská omáčka, řízek s bramborovou kaší nebo typický smažák, tj. smažený sýr s hranolkami.
V mnoha českých hospodách také naleznete pochutiny jako: utopence nebo nakládaný hermelín.