Parametry podniku | Aktuální stav |
Název | Panská Zahrada |
Kontakty(externí odkazy se otevřou v novém okně) |
Anežky České 432
Telefon: +420 226 230 930Dobřichovice CZ E-mail: restaurace@panskazahrada.cz Web: www.panskazahrada.cz |
Typ provozu | restaurace, hotel |
Kuchyně | česká a mezinárodní |
Nabízí jídla | obědy, večeře |
Nabízí menu | polední menu |
Podstránka s jídelním lístkem (otevře se v novém okně) | Jídelní lístek |
Stravenky | ne |
Platební karty | Visa, Mastercard |
Rozvoz jídel | |
S dětským koutkem | Ne |
Se salonkem | Ano |
Počet míst v salonku | 45 |
S živou hudbou (min. 1xtýdně) | Ne |
Wifi | Ano |
Bezbariérový přístup | Ano |
Vstup se psem / domácím mazlíčkem | Ano |
Se zahrádkou | Ano |
Počet míst na zahrádce | 100 |
Počet míst k sezení | 100 |
Metro v dosahu 300m | ne |
Bus/Tram do 300m | Dobřichovice |
Blízko se nachází | Karlštejn, Velká Amerika, Zámek Mníšek pod Brdy, Berounka |
S výhledem na | Dobřichovické okolí |
Parkování | vlatní parkoviště, podzemní garáž |
Další zajímavosti | Panská Zahrada vznikla na místě, kde kdysi opravdu byla "panská zahrada", resp. byla to hospodářská zahrada, která dodávala své produkty na sousedící zámek. Představovali jsme si, jaké to asi v té době bylo. Jaké bylinky se tehdy asi pěstovaly, jestli v té době chovali králíky nebo slepice, tak jako na dnešním venkově? Jak často přinášel "zámecký lovčí" ulovenou zvěř na zámecký stůl, a jestli se na zámek dostala i cizokrajná jídla, která přinesli obchodníci po cestě do Prahy...? A tak vznikla naše velká rodinná restaurace, kde si každý najde to své. Spojujícím prvkem je poctivost. Nepoužíváme chemii a dochucovadla. Vývar je z masa a kostí, omáčka demi glace se táhne na plynové stoličce více než dva dny, šafránová omáčka je z íránského šafránu. Kde můžeme, tam si vše děláme od základu, jako například naše bramborové noky. Kde bychom to organizačně nedokázali, používáme kvalitní suroviny od prověřených dodavatelů. Pečeme si vlastní dezerty, rohlíčky, bagety, bulky na hamburgery a chléb. Dost často je to zvěřina, domácí husy, kachny, nebo malé prase, které pak bouráme sami a zpracujeme od "čumáčku po ocásek". Dalším výrazným rysem našich jídel je používání zeleniny, bylinek, různých ochucených olejů a emulzí apod. Naše jídla jsou barevná a pestrá. Dalo by se říci, že jsme zaměřeni na mezinárodní kuchyni s evropským vlivem a to hlavně s francouzským, italským, rakouským a především českým, protože česká kuchyně je pro nás ta nejdůležitější. Ale nesnažíme se o "fine dining" talíře pro Instagram a pinzetu používáme jen výjimečně :-). U nás je chléb s domácí pomazánkou na stejné úrovni jako králík na šalvěji nebo risotto s chřestem - když je to dobré, je jedno, jak složité nebo jednoduché, levné či drahé to jídlo je. Stačí, když to prostě výborně chutná! Máme ve stálém lístku jídla vegetariánská, ale nemůžeme zapřít, že máme rádi maso, to je asi další poznávací znak naší kuchyně! Maso ve všech podobách a úpravách. A hvězdou stálého lístku je steak! Nabízíme argentinské a USDA certifikované americké maso, uzrálé, ve steakové kvalitě. A také si rádi hrajeme s naší domácí udírnou. Vepřová žebra, hovězí hrudí apod. Samozřejmě české uzené nebo domácí slanina. Jídla z udírny se neustále mění, tak jak zkoušíme nové recepty a suroviny. Vždy jsou ale v nabídce alespoň tři různá jídla... Naše jídla jsou buď naše originály nebo vycházejí z klasických receptů. Vždy jsou ale obohaceny o moderních kuchyňské úpravy a postupy, jako je konfitování, pomalé dlouhé tažení omáček a vývarů, sous-vide, kompresování, studené uzení nebo fermetování. ... 11:00-23:00 |
Doporučená jídla: | Domácí udírna, Šafránové risotto, Švýcarský sýr raclette, Belgický hovězí tatarák, Steak USDA Prime |
Pondělí | 11.00 - 22.00 |
Úterý | 11.00 - 22.00 |
Středa | 11.00 - 22.00 |
Čtvrtek | 11.00 - 22.00 |
Pátek | 11.00 - 23.00 |
Sobota | 11.00 - 23.00 |
Neděle | 11.00 - 22.00 |
Pivo | Pilsner Urquell, Gambrinus 11, Speciál, NA Birell |
Káva | Bristot Tiziano |
Tento podnik ještě nebyl nikým hodnocen, buď první!
Tento gastronomický podle našich informací nabízí polední meníčko. Zažádejte jednoduše o to, aby Vám tato firma zasílala polední menu na Váš e-mail.
Datum poslední aktualizace: 19.07.2020