V naší Restauraci U Labutě nabízíme vysokou kvalitu a příjemné prostředí.
Vy si tak můžete vychutnat skutečnou zážitkovou gastronomii. Myslíte si, že tu, dostanete jen ve velmi drahé restauraci? Tak to náš případ není.
Přijďte se přesvědčit všemi smysly.
Restaurace U Labutě se umístila pro rok 2010 v Maurerově výběru Grand Restaurant v prestižní TOP 100. Bližší informace nawww.grandrestaurant.cz, rubrika TOP 100.
Chceme tímto všem našim příznivcům, kteří nám poslali své hlasy, upřímně poděkovat za jejich důvěru.
Naše předsevzetí dělat špičkovou gastronomii představuje nekonečný tvůrčí proces, v němž je třeba využít nejen kuchařského mistrovství, ale také fantazie ve spojení s praktičností a využitím tradičních a sezónních surovin, z nichž se díky kulinářskému umění vytvoří pokrm, kterému málo kdo odolá.
Restaurace byla otevřena na podzim 1998 a od prvopočátku jsme se rozhodli dělat gastronomii tak, aby ji host mohl vnímat všemi smysly. K tomu je zapotřebí špičková technologie v zázemí, zajímavý interiér, ale ne samoúčelný, takový který umožňuje kontakt hosta s obsluhou, ale i s přípravou jídla, které si objednal. Proto spoustu jídel grilujeme přímo před hostem nebo upravujeme na rožni a potom porcujeme u stolu hosta.
Snažíme se používat moderní, ale hlavně šetrné postupy při přípravě pokrmů (např. pošírování). Máme nabídku pokrmů z čerstvých ryb, „zdravé“ moučníky s nízkým obsahem tuku a cukru, samozřejmostí je čerstvé ovoce, salát bar s celoročně čerstvou zeleninou,...
Velkou výzvou je pro nás nabídnout hostovi komplexní chuťový zážitek.Ke každému chodu jídla se snažíme doporučit víno (popř. jiný nápoj), který se s jídlem snoubí, nechá ho vyniknout nebo je kontrastní s tím, že máte hned dva kulinářské vjemy. Toto všechno by byla teorie, kdybychom neměli štěstí na spolupracovníky, kteří na sobě neustále odborně pracují a zdokonalují se ve svém „řemesle“.
V současné době se snoubení vína a pokrmů řadí na přední místo v gastronomii a patří k nejsložitějším úkolům sommeliera a šéfkuchaře.
Restaurace U Labutě i přes dlouhou tradici zájezdního hostince začala fungovat v dnešní podobě až po povodni v roce 1997, kdy se stará budova hostince zřítila pod přívaly vody okolo druhé hodiny ranní. Stavba objektu nové restaurace se podařila v poměrně krátké době dokončit a pivnice se s velkou slávou otevírala v říjnu 1998. Návštěvnost tohoto dne se pohybovala okolo 2000 stálých hostů, zvědavců, kolemjdoucích. Velký zájem nových hostů začal tvarovat pivnici do jiných dimenzí služeb, než poskytovalo toto zařízení před povodní. Velkou spotřebu tvrdého alkoholu vystřídal nebývalý zájem o výrobky kuchyně, které v tu dobu nebyly v regionu běžné. Grilovaná kolena, kuřecí křidélka vepřová žebírka se staly běžnou součástí každého posezení v pivnici. Obzvlášť populárními se stala grilovaná křidélka, která jsou zhotovována dle vlastní receptury. Jejich popularitu charakterizuje dnes všeobecně známé heslo: „kdo neochutnal křidélka, nebyl na Labuti“.
Parametry podniku | Aktuální stav |
Název | Restaurace U Labutě |
Kontakty (externí odkazy se otevřou v novém okně) |
Za Mlýnem 4
Telefon: +420 581 736 786, +420 602 578 999 Přerov E-mail: abut@labut.cz Web: www.labut.cz |
Typ provozu | restaurace, pivnice |
Kuchyně | česká, moravská |
Nabízí jídla | obědy, večeře |
Nabízí menu | polední |
Podstránka s jídelním lístkem (otevře se v novém okně) | Jídelní lístek |
Stravenky | Ticket restaurant, Sodexho, Cheque Dejenuer |
Platební karty | Maestro, Visa, Mastercard |
Kuřácké prostory | kuřácká i nekuřácká |
Rozvoz jídel | Ne |
S dětským koutkem | Ne |
Se salonkem | Ano |
Počet míst v salonku | 40 |
S živou hudbou (min. 1xtýdně) | Ne |
Wifi | Ano |
Bezbariérový přístup | Ne |
Vstup se psem / domácím mazlíčkem | Ne |
Se zahrádkou | Ano |
Počet míst na zahrádce | 50 |
Počet míst k sezení | 50 |
Metro v dosahu 300m | - |
Bus/Tram do 300m | bus. zast. Sokolovna |
Blízko se nachází | vedle Sportovní centrum, Zámek Přerov, Kostel sv. Vavřince |
S výhledem na | - |
Parkování | v okolí neplacené |
Další zajímavosti | Obrovský výběr vín z tuzemska i ze světa, Zážitková gastronomie s grilováním a rožněním před hosty se sommeliérem a šéfkuřem, VIP karty se systémem slev |
Doporučená jídla: | Pečené koleno,Gril. krůta, čerstvé ryby, v kuřácké pivnici Pečená žebírka dle vl. receptury |
Pondělí | Zavřeno |
Úterý | 11.00 - 22.00 |
Středa | 11.00 - 22.00 |
Čtvrtek | 11.00 - 22.00 |
Pátek | 11.00 - 22.00 |
Sobota | 11.00 - 22.00 |
Neděle | 11.00 - 15.00 |
Pivo | 0 |
Káva | 0 |
Profil na facebooku | |
Adresář míst | Profil na googleu |
Foursquare | Profil na Foursquareu |
Scuk | Profil na Scuk |
Lunchtime | Profil na Lunchtimeu |
Tento podnik ještě nebyl nikým hodnocen, buď první!
Tento gastronomický podle našich informací nabízí polední meníčko. Zažádejte jednoduše o to, aby Vám tato firma zasílala polední menu na Váš e-mail.
Datum poslední aktualizace: 18.01.2015